In caz dacă o echipa foloseşte jucători in afara celor incluşi in raportul de joe, nelegitimaţi, fara cartonaş, sau suspendaţi, echipei in cauză i se acordă infringere tehnică (0:3) iar echipei adverse victorie tehnică (3:0). Dacă intr-un meci ambele echipe folosesc jucători neincluşi in raportul de joe, nelegitimaţi sau suspendaţi, ambelor echipe li se acordă infringere tehnică (0:3).
Dacă un jucător a fost sancţionat cu cartonaş roşu, jucătorul nu are dreptul să fie inclus in raportul de joe la următorul meci, in caz contrar echipei i se acordă infringere tehnică (0:3), iar meciul următor va fi scăpat de jucătorul in cauză. Astfel se va proceda şi dacă cartonaşul galben intr-un meci va fi urmat de eel roşu. In caz de comportament inacceptabil sancţiunea privind suspendarea meciurilor va fi stabilită de comisia disciplinară a Asociaţiei raionale de fotbal.
Scorul (0:3) este considerat o pedeapsă cuvenită pentru un meci desemnat prin infringere tehnică. Insă, dacă scorul este mai mare decit diferenţa de 3 goluri impotriva echipei care a pierdut meciul prin infringere tehnică (exemplu 8:2) atunci scorul rămine ca rezultat final. Numărul de goluri de la infringerile tehnice se numără in clasament şi se inclid fara vre-o remarcă specială, dar nu se include la golgheteri.
Echipele organizatoare răspund de buna desfăşurare a jocurilor şi pregătirea terenului de joe, indiferent dacă sint sau nu proprietar al terenului pe care se discută meciul şi au obligaţia să ia măsuri eficiente pentru prevenirea şi inlăturarea orcăror incidente ce s-ar putea produce.
Go to top